Loonkostenvoordeel oudere werknemer

Bent u benieuwd of u recht heeft op premiekorting of loonkostenvoordeel voor oudere werknemers? Wanneer u een werknemer heeft aangenomen welke bij indiensttreding 56 jaar of ouder was, kan het zijn dat u recht heeft op premiekorting oudere werknemer. Daarvoor moeten u en uw werknemer wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het loonkostenvoordeel kan oplopen tot 6 duizend euro per jaar per werknemer. Benieuwd of u geld terug kunt krijgen?

Direct contact opnemen

Loonkostenvoordeel oudere werknemer

Loonkostenvoordeel oudere werknemer geldt voor medewerkers die bij indiensttreding 56 jaar of ouder zijn. Het loonkostenvoordeel geldt alleen wanneer de medewerker voorafgaande aan de indiensttreding recht had op één van onderstaande uitkeringen:

Hoe werkt het?

Omdat het voor oudere werknemers met een uitkering vaak lastiger is om aan een baan te komen, is de regeling loonkostenvoordeel voor oudere werknemers opgezet. Met deze regeling worden werkgevers beloond wanneer zij een of meerdere werknemers aannemen welke binnen bovenstaande doelgroep vallen. Wanneer een of meerdere werknemers aan bovenstaande voldoen, kan de werknemer loonkostenvoordeel regelen. Hiervoor moet de werkgever:

Zoekt u hulp bij het aanvragen van loonkostenvoordeel oudere werknemer? Neem gerust contact met ons op.

Oude regeling premiekorting oudere werknemer

Tot en met 31 december 2014 was de leeftijd voor het toepassen van een premiekorting oudere werknemer 50 jaar of ouder bij de start van de indiensttreding, waarbij er sprake was van een uitkeringssituatie direct voorafgaande aan de indiensttreding. Toen werd dit nog een premiekorting genoemd. Vanaf 1 januari 2018 vervangt het loonkostenvoordeel de premiekorting.